Rautakaupan asiakaskunta on laaja

Yrjänän Raudan asiakaskunta koostuu suurimmaksi osaksi Pyhäjoen talousalueeseen kuuluvista ihmisistä. Jonkin verran asiakkaita tulee myös Pyhäjoen ympäristökunnista: Raahen, Merijärven ja Kalajoen alueelta. Suurin asiakasryhmä on yksityisasiakkaat ja rakennusliikkeet, mutta myös teollisuus ja muita yritysasiakkaita on paljon.

Sesonkiasiakkaina on paljon mökkiläisiä ja alueen kesäasukkaita. He ovat entisiä Pyhäjokisia tai alueella aiemmin asuneita, jotka tulevat entiselle kotipaikkakunnalle viettämään kesää. Vakituisen kesäasukkaan ilmestyminen kauppaan kertoo, että kesä on alkanut.

Rautakaupassa kaupankäynnin sesonkiluonteisuus näkyy voimakkaasti. Vilkkaampi kesäaika alkaa ilmoista riippuen huhti-toukokuun vaihteessa. Kesäsesonki kestää syyskuun loppuun asti tai jopa lokakuulle. Marraskuusta lähtien ulkorakentaminen vähenee.

Talvisenonkiin kuuluvien lumilinkojen, -lapioiden ja lumikolien myynti alkaa marraskuussa. Tavikaudella myydään paljon myös lämmittimiä. Rakentaminen tietyssä mittakaavassa jatkuu nykyään ympäri vuoden, eikä se ole enää sidoksissa vuodenaikaan.

Hyvä palvelu on Yrjänän Raudan kaupankäynnin pääperiaate. Jokainen asiakas on tärkeä ja häntä palvellaan kuuntelemalla hänen tarpeitaan. Asiakkaalle pyritään aina myymään oikea tuote. Hyvään palveluun päästään laadukkaalla tuotevalikoimalla ja asiakasta kuuntelemalla. Siksi myös palaute on tärkeää ja sitä toivotaan, koska se auttaa kehittämään kauppaa entistä paremmaksi.

Koronatilanteen luoma poikkeusaika näkyi alussa rautakaupan toiminnassa, mutta käänsi sen nopeasti positiiviseksi. Keskittyminen kotiin ja lähialueen palveluiden suosiminen nosti liikevaihdon koronavuodelta odotettua paremmaksi. Kotitalouksilla on ollut myös käytettävissä enemmän rahaa, koska matkustaminen ei ole ollut mahdollista.

Kuinka meidät tavoittaa?

YHTEYSTIEDOT

Avoinna:

arkisin 8-17
la 9-13

Puhelin:

Puh: (08) 433 615

Puh: 050 3705007

Osoite:

Tiirontie 6, 86100 Pyhäjoki

Sähköposti:

asiakaspalvelu@yrjana.fi

Facebook: