Rautakauppaa neljännessä polvessa jo lähes sadan vuoden ajan

Yrjänän Rauta on perustettu vuonna 1973. Nykyisen kauppiaan vanhemmat perustivat sen Pyhäjoen keskustaan, niin kutsuttuun Topparin kiinteistöön. Rautakauppa toimi siinä vuoteen 1980 asti, jolloin Yrjänän Rauta rakensi oman liikekiinteistön Pyhäjoen keskustaan.

Vuonna 2003 yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos ja Jari Yrjänästä tuli rautakauppias isän ja äidin jalanjäljissä. Kun Pyhäjoella alettiin puhua ydinvoimalan rakentamisesta, Yrjänän Raudan kauppias joutui pohtimaan, onko tilat enää riittävät, kun paikkakunnalle on tulossa mittava rakennusprojekti. Tiloissa oli ahtautta, eikä valikoiman laajentamisen mahdollisuutta ollut. Ratkaisu oli ostaa kunnalta vasta vapautunut hallitila ja siirtää liike Etelänkylälle.

Kauppiasperinne ja kaupan toiminnan laajentuminen ovat historiaa, jolta Yrjänän kauppiassuvussa ei voi välttyä.

-Isänisällä on ollut elintarvikeliike ja rautakauppa Kalajoella ja hänen isällään on ollut Kannuksessa ja Himangalla myös kauppa. Vaari on siirtynyt aikoinaan Kalajoelle ja pojat ovat jatkaneet Kalajoella ja Kannuksessa.

-Vaarin saama kunniakirja vuodelta 1984 kertoo, että kauppaperinne on jatkunut samassa suvussa 60 vuotta. Nyt siitäkin on jo lähes 40 vuotta, joten voimme kohta juhlia sadan vuoden taivalta kauppiaana. Kun katson historiaa taaksepäin, on helppo ymmärtää, että kauppiaan ura ja toiminnan kehittäminen eteenpäin on ollut minulle luonteva valinta.

Kuinka meidät tavoittaa?

YHTEYSTIEDOT

Avoinna:

arkisin 8-17
la 9-13

Puhelin:

Puh: (08) 433 615

Puh: 050 3705007

Osoite:

Tiirontie 6, 86100 Pyhäjoki

Sähköposti:

asiakaspalvelu@yrjana.fi

Facebook: